Zilla van Dijk | Ritueel Ontwerper, Coach en Consultant

Als duizendpoot en creatieve laatbloeier omarm ik dagelijks mijn ondernemerszin, spiritualiteit en innerlijke behoefte om iets te betekenen voor anderen. De oorlogservaringen van mijn familie in Nederland en Indië tekende mijn wortels en bepaalde mijn werkervaring binnen verschillende oorlogsorganisaties.
Ik ben een dochter, moeder en oma en be-leef het familieleven vanuit verschillende kanten. Ook mijn jaren ‘Down Under’ vormde mij mede tot wie ik nu ben. Het werk als stervens– en ritueelbegeleider vergrootte echter een persoonlijk gemis aan verdieping in de samenleving uit. We laten de waan van de dag winnen. En onze roots, dat wat ons werkelijk beweegt, blijft verborgen onder een verharde laag aarde. Een sterke behoefte aan tegenwicht bieden ontkiemde.

Dit ultieme doel is mijn persoonlijke missie die ik vanuit de Stichting Rituals to Root vorm geef. Ik bied vitamine V2 aan, verdieping en verbinding. Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders.

Rituals to Root is een stichting

De stichting heeft als doelstelling om individuele en maatschappelijke verdieping en verbondenheid te creëren door zingevingsactiviteiten te ontplooien vaak met behulp van rituelen en symbolen. Daarnaast gaat de stichting graag de samenwerking aan met andere partijen die een soortgelijk doel voor ogen hebben.

Waar religie onvoldoende volstaat bloeien eigentijdse belangeloze initiatieven op om de latente behoefte aan zingeving in te vullen. Rituals to Root is daar een voorbeeld van. De stichting heeft als persoonlijk symbool de omgekeerde tak. To root is wortelen, verbindingen aangaan met je kern en met anderen en binnen families vooral met connectie naar voorouders. De roots vertegenwoordigen het onbewuste, dat wat onder de aarde verborgen ligt en ons gedrag instinctief stuurt. De tak staat voor de weerspiegeling naar boven wat zich onder afspeelt zoals wij weerspiegelt zien wat er in ons afspeelt. De verstilling staat voor aandacht waarin innerlijke ruimte voor groei ontstaat. Het licht is de kern en voeding van ons bestaan.

Rituals to deeply root and connect, placing your moment in the light.

Waarom kiezen voor Zilla

Als je iemand zoekt die gewoon iets leuks in elkaar zet dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Met mij gáát het ergens over, niet alleen bij de momenten van verdriet maar juist ook van blijdschap. Het is mijn genoegen om jouw moment bijzonder en spraakmakend te markeren. Vaak werk ik met de natuur, natuurlijke materialen en elementen.
Omdat wij van aard verbonden zijn met de natuur, wij ons daar opladen en sneller dieper tot ons werkelijke zelf komen. Natuur is authentiek zoals een ieder uniek is.
Kleine beurs? Bekijk dan ook even mijn flexibele betalingsopties. Voor geleverde diensten is naast de reguliere rekening ook wederwerken (een dienst terug leveren) of de rekening met aanwezigen delen mogelijk. De laatste optie heeft een mooie symboliek met de naam van de stichting omdat de wortels allemaal samenkomen en bijdragen aan het doel.