“Wat is dat ‘Stappen in Stilte”, hoe doe je dat en wat kan je ermee wanneer je ons Stiltepad loopt?”

Stappen in stilte is vreedzaam lopen zonder bestemming, in contact met je ademhaling. Het is met bewuste aandacht wandelen en je zou het een oefening in meditatie kunnen noemen, voorbij de haast waarbij je loopt in stilte. Het kan veel brengen om rustige ontspannen stappen te nemen en bewust je voeten de aarde te laten raken waarbij elke afdruk een stempel van vrede op de aarde kan achterlaten.

In het dagelijks leven worden onze passen zwaar door zorgen maar we kunnen onze stappen weer licht maken als we bewust wandelen. Aandacht op onze ademhaling richten en de stap beweging als een belangrijke handeling te ervaren. Vrede inademen en zorgen uitademen. Dat kan overal en altijd.

Wanneer je in onze Troosttuin bent, realiseer je dan dat we allemaal dierbaren in ons leven verloren, geliefden waar we afscheid van moesten nemen. Ze zijn en blijven bij ons zolang we aan hen denken. Overleden dierbaren kunnen niet meer lopen maar wij kunnen wel met hén lopen, vóór hen lopen. Om hen te eren en om ons dichterbij hen te voelen. We kunnen onze aandacht bewust richten op iemand die we willen meenemen of voor wie we willen lopen.

Stappen in stilte kan waar en wanneer het jou uitkomt. Wij nodigen uit om vooral Het Stiltepad in onze Troosttuin bewust te benutten om te stappen in stilte en jouw vreedzame afdrukken achter te laten. Wie zou jij willen meenemen?

Op 3 juni 2023 vierden wij ons 5-jarig Houten jubileum met een open dag. Een mooie gelegenheid om naast het lopen van ons Stiltepad ook deel te nemen aan andere vrij toegankelijke activiteiten LEES MEER 

 

Geïnspireerd door Thich Nhat Hanh

 

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?