Agenda

Door de coronacrisis is de agenda aangepast. Een aantal eerder geplande workshops vindt plaats in het najaar en we bieden nieuwe online mogelijkheden aan.

 

Online bijeenkomsten met het LuisterVerbond

Gratis |ochtend-, middag- en avondmogelijkheden

“Online je hart luchten”

Word je geraakt door de corona-uitbraak? Voel je je kwetsbaar? Ben je bang voor je eigen gezondheid, die van je naasten? Weet je niet hoe je met vragen over leven en dood moet omgaan? Je bent dagelijks welkom om je hart te luchten bij het LuisterVerbond. Rituals to Root is onderdeel van het LuisterVerbond, drie leden van ons bestuur zijn als beroepsluisteraar actief.

INFO en/of MEEDOEN

______________________________

Regelmatig | Online Ritueellab

€ 15 voor zo lang als nodig |19:30 – 20:30 uur (Inzoom vanaf 19:15 uur)

Pleisterplaats voor ritueelbegeleiders

Wil je even je verhaal doen? Jezelf voeden? Zelf een onderwerp aandragen? Het Ritueellab-Online bied je deze mogelijkheid. We komen virtueel bij elkaar om op adem te komen, om te delen, om samen te zijn. Voor elke ritueelbegeleider die behoefte heeft aan collegiaal contact en/of ondersteuning in deze bijzondere tijd. Dit is een samenwerking met Vormgeven en Voorgaan.

Meer INFO en/of opgave

_____________________________________________________________

Woensdag 10 juni  | Netwerk SRF Online

Gratis |20:00 – 21:30 uur (Inzoom vanaf 19:45 uur)

Online ontmoetingsavond Netwerk Sterven en Rouw Flevoland 

Er kwam goede feedback op de eerste avond. Daarom nog een keer in de herhaling. De kracht van ons netwerk is dat we verschillende disciplines rondom sterven vertegenwoordigen waarin we elkaar kunnen versterken. Juist nu is het waardevol met elkaar te delen en van elkaar te leren. Er zijn mensen die eenzaam sterven en naasten die geen afscheid mogen nemen op de manier die ze graag zouden willen en waar ze behoefte aan hebben. Hoe kunnen wij met ons netwerk diegene nog beter bijstaan? Waar kunnen wij samenwerken om het voor de stervende mens en hun naasten dragelijker te maken en ze meer te kunnen ondersteunen?

Meer INFO 

______________________________

Najaar | Verdiepingsmiddag

€ 25 |13:30 – 16:30 uur | Windekind Almere Oosterwold

Uit de kist, een bezinningsmiddag voor professionals in sterven, uitvaarten en rouw en belangestellende stervelingen

Werken met sterven vereist voeding, verdieping en verbreding om in open verbinding te kunnen zijn met de ander? Je komt regelmatig in aanraking met mensen voor wie afscheid en sterven op dat moment hét thema van hun leven is. Dat vraagt om een compassievolle en open houding. Aan de hand van een eigen voorwerp gaan we met elkaar in dialoog. Ik nodig je uit om in dialoog te gaan met jezelf, je te bezinnen op je eigen (on)sterfelijkheid en om jezelf en ons een blik te gunnen wanneer je voorzichtig de deksel van jouw kist oplicht.

Klik voor INFO en/of opgave

___________________________________________________________________

Najaar | Workshop Liefdevol Levenseinde

€ 75 | 09:30 – 16:00 | Bezinningshuis Den Dolder

Een verdiepende dag voor jezelf in stervensbegeleiding voor de ander

We behandelen: het sterfproces, omgaan met emoties, communiceren, rituelen, balans houden en compassievolle handinwrijvingen geven. De dag is inclusief lunch, drinken, werkmateriaal, certificaat en de gids in Levens- en Stervenswijsheid.

Klik HIER voor INFO | Voor opgave mail zilla@ritualstoroot.nl

___________________________________________________________________

Woensdag 21 okt. | Ontmoeting met Marinus vd Berg

€ 5 | 19:15 – 21:30 | MFA Hanzeborg Lelystad

Ontmoetingsavond Netwerk Sterven en Rouw flevoland i.s.m. Welzijn Lelystad FLYER 

Een Netwerk voor en door professionals in begeleiding bij sterven, uitvaarten en rouw die met elkaar de verbinding en verdieping zoeken in ontmoeting, ondersteuning, inspiratie en informatie uitwisseling. Het netwerk streeft naar ondersteunende verbindingen met de (medische-) zorginstellingen voor verbetering in de overgangen van sterven ervoor, tijdens en erna voor cliënten en hun naasten. Deze avond is ook toegankelijk voor vrijwilligers!

INFO over het thema van 21 okt.: ‘Eenzaamheid rondom sterven’ in ontmoeting met Marinus van den Berg 

INFO netwerk |  meer info en/of opgave: zilla@ritualstoroot.nl

___________________________________________________________________

Zaterdag 7 November| Herdenkingswandeling

Gratis | 19:00 – 20:30 | Eksternest Almere Haven

Namen Blijven, een wandeling met interactie mogelijkheden in herinnering aan jouw dierbare(n) | van 18:00 tot 19:00 een speciaal kinderuur.

Namen Blijven is vrij toegankelijk evenement voor nabestaanden met de gelegenheid om bewust stil te staan bij hun overleden dierbaren. Jaarlijks op deze avond in het najaar kunnen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute volgen door het Vroege Vogelbos. Langs deze route bieden kunstenaars, ritueelbegeleiders en anderen verschillende creatieve manieren aan om te herinneren, herdenken en bezinnen. Dit aanbod wordt aangevuld met zang, poëzie en muziek. 

Klik voor INFO

Selecteer hier berichten uit het NIEUWS menu

Hou mij op de hoogte per nieuwsbrief!

Share This
×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?