Ervaringsverhaal door Michelle ten Berge en Claudia van Dijk

Wanneer: tijdens Open Dag op 3 juni om 14:00 uur PROGRAMMA
Waar: Huize Windekind, Frederik van Eedenweg 38, Almere Oosterwold
Toegang: geen kosten, wel aanmelden
Aanmelden: zilla@ritualstoroot.nl
Tip: het is Wereldfietsdag, kom zoveel mogelijk met de tweewieler

“Vroedvrouw Oosterwold Michelle ten Berge is vroedvrouw sinds 1998. Haar werk gaat over geboorte en soms over de dood. Want ook baby’s gaan dood, soms al voor ze geboren worden. Ze werkte 10 jaar samen met collega Claudia van Dijk. In 2019 verloor Claudia haar man en vorig jaar overleed zowel de moeder van Michelle als die van Claudia.

In een maatschappij waar de dood nog steeds maar moeilijk bespreekbaar is, mogen baby’s het allerminst van iedereen dood gaan. Michelle en Claudia vertellen over hun persoonlijke ervaringen met de dood in hun eigen leven en die in hun werk. Wat de overeenkomsten zijn en de verschillen. En vooral over wat de gevolgen zijn in de geboortezorg, als de dood er niet mag zijn en hoe het is als die er wel mag zijn.”

Na afloop kijken we met elkaar wat we herkennen en kunnen meenemen van wat Michelle en Claudia met ons deelden. Herkennen we deze gevolgen ook in de samenleving, onze blik op eigen sterfelijkheid of die van volwassen dierbaren om ons heen? We verkennen met elkaar waar we paralellen ontdekken vanuit onze eigen ervaring.

Dit ervaringsverhaal wordt verteld als onderdeel van de Open Dag van de stichting. Je bent van harte welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel vragen we een aanmelding van je want vol = vol. Vanwege beperkte parkeerruimte het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen waar mogelijk.

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?