‘Tussen Larf en Li-bel’ is een herdenkingsvorm geschikt voor kinderen én volwassenen. Het is een ritueel waarin nabestaanden (kinderen en volwassenen) innerlijk bevestigend, opbouwend en optimistisch communiceren met hun overleden dierbare(n). Het is stilstaan bij wat een overleden dierbare graag als wens zou willen horen. Hoe ze je missen? Hoe verdrietig je nog bent? Wat doet dat met je wanneer je deze vragen niet kan beantwoorden?

Omdenken
Als jij niet meer terug kan praten, wat zou jij dan willen horen van jouw naasten? Misschien juist wat je dagelijks van ze meeneemt? Hoe fijn het was dat hij/zij er altijd voor je was? Dat je de liefde nog steeds voelt?

In een open en warme sfeer van verbeelding wordt door een wijze bosfee een sprookje, Het geheim van de libel,vertelt. Daarin wordt de boodschap gebracht dat overleden dierbaren ons kunnen horen en bij ons zijn maar ons niet meer fysiek kunnen bereiken. Zoals de libel de berichten via luchtbellen hoort van haar larvenvrienden onder in de vijver. Deelnemers gaan in een kring onder begeleiding eigen luchtbellen met hun innerlijke bericht volblazen en door de lucht laten zweven. Kinderen ontvangen bij de afsluiting een libel kleurplaat en de volwassenen het gedicht Bellen met boodschappen.

‘Tussen Larf en Li-bel’ is een interactief groepsritueel met individuele invulling van 1 tot en met 15 personen die ontworpen is om onderdeel te kunnen zijn van een open of besloten herdenkingsevent of voor scholen. Door het groepsproces ontstaat er onderling saamhorigheid in stilte wat het ritueel versterkt en is er voldoende tijd en ruimte voor eigen invulling en tempo.

Programma

  1. Welkom
  2. Het geheim van de libel
  3. Instructie
  4. Gedicht (alleen voor volwassenen)
  5. Ruimte voor afronding
  6. Afsluiting

Duur: van 10 tot 15 minuten per keer (doorlopend meerdere sessies)
Inhoud: in afstemming aanpasbaar
Info: zilla@ritualstoroot.nl

Ritueel uitgevoerd op 9 november 2019 en 6 november 2021 voor Namen Blijven 

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?