Netwerk Sterven en Rouw Flevoland 

DE CIRKEL IS ROND
20 December 2022 kwam de kerngroep van het netwerk Sterven en Rouw bij elkaar na een rustjaar. We keken naar hoe ons open netwerk ontstond (in 2018), welke avonden we organiseerden en welke onderlinge initiatieven en verbindingen uit het netwerken voortkwamen. Daar kijken we met genoegen en trots op terug. Ja, de cirkel is rond, de werkgroep legt haar taken voor bijeenkomsten neer en moedigt alle betrokkenen aan om de gemaakte verbindingen te onderhouden en verdiepen. We weten elkaar te vinden om de stervende en rouwende mens zo goed mogelijk bij te staan. Met dank aan en de allerbeste wensen voor alle deelnemers van het Netwerk!
 

HET NETWERK STERVEN EN ROUW FLEVOLAND is een initiatief van Stichting Rituals to Root i.s.m. Namen Blijven en ontstond in 2018. In andere delen van Nederland waren al dergelijke netwerken actief en een inmiddels gevormde werkgroep faciliteert Netwerkbijeenkomsten. We voorzien in een behoefte om elkaar nader te kennen en verbindingen aan te gaan samen met betrokken organisaties binnen Flevoland. Sindsdien zijn we volop in ontwikkeling met degene die deelnemen aan onze netwerkavonden waarin we kennis met elkaar delen, er samenwerkingen ontstaan, we elkaar ontmoeten en verbindingen zoeken. We komen minimaal 2x per jaar bij elkaar in Lelystad. Vooralsnog zijn de avonden gratis toegankelijk maar vragen wij een vrijwillige bijdrage.

Lees onze doelstelling en maak kennis met de werkgroep hieronder. Wanneer jij een professional bent in begeleiding bij sterven, uitvaarten of rouw, interesse hebt in aansluiting of de verslagen van de bijeenkomsten wilt lezen, mail de coördinator zilla@ritualstoroot.nl.

ONZE DOELSTELLING
Een Netwerk voor en door professionals in begeleiding bij sterven, uitvaarten en rouw die met elkaar de verbinding en verdieping zoeken in ontmoeting, ondersteuning, inspiratie en informatie uitwisseling. Het netwerk streeft naar ondersteunende verbindingen met de (medische-) zorginstellingen voor verbetering in de overgangen van sterven ervoor, tijdens en erna voor cliënten en hun naasten.

DE WERKGROEP
De faciliterende werkgroep bestaat uit betrokken collega`s die met elkaar de verdieping en verbinding aan gaan: Elsbeth de Kruijf (Rouwdeskundige), Erna Vlaar (Stervensbegeleider), Anja Stam (Ritueelbegeleider), Martijn Huffnagel (Uitvaartondernemer), Bernadette Wegman (Nazorg) en Zilla van Dijk (Stervens- en ritueelbegeleider alsmede coördinator).

 

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?