LuisterVerbond

ONLINE JE HART LUCHTEN

Met een aantal verenigde ‘beroepsluisteraars’ is begonnen een aantal gratis bijeenkomsten te bieden via videobellen. Rituals to Root is als stichting onderdeel van Het LuisterVerbond en drie van onze bestuurleden zetten zich actief in.
Welke impact heeft corona op jouw leven? Word je geraakt door de corona-uitbraak? Voel je je kwetsbaar? Ben je bang voor je eigen gezondheid, die van je naasten? Weet je niet hoe je met vragen over leven en dood moet omgaan?

Bij het Luisterverbond ben je welkom om met anderen in gesprek te gaan. Wil je meedoen? In de link hieronder vind je de data en mogelijkheden. Zie: HET BEZINNINGSHUIS

INFORMATIE OVER HET LUISTERVERBOND
De Coronacrisis houdt ons allemaal bezig. Zo ook een groep ‘beroepsluisteraars’, die hun krachten verenigde in het LuisterVerbond. Geestelijk verzorgers, stervensbegeleiders, rouw- en verliesbegeleiders en luistercoaches zorgen ervoor dat er iedere dag op vaste tijden een uur lang via het videoprogramma ZOOM een bijeenkomst plaatsvindt.

Er zijn veel hulplijnen beschikbaar, maar een plek waar men dagelijks in een kleine groep kan ventileren over wat voor een impact de kwetsbaarheid van ons bestaan op ons heeft, was er nog niet”, aldus Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis en één van de initiatiefnemers. Los van alle praktische ongemakken die de crisis met zich meebrengt, is het besef van de sterfelijkheid ernstig dichtbij.

Etje Verhagen is geestelijk verzorger en beaamt dit: “Wanneer de grond onder iemands voeten is weggeslagen, of er sprake is van een traumatische rouwervaring, kan er een diepe angst of paniek ontstaan. Dit kunnen delen met getrainde luisteraars en lotgenoten, kan verlichting bieden”.
Iedere ZOOM-bijeenkomst wordt professioneel geleid door een van de leden van het LuisterVerbond en is voor iedereen toegankelijk. Aan elke bijeenkomst kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Er zijn duidelijke regels en de privacy wordt zo goed als mogelijk gewaarborgd. Mocht er meer nodig zijn dan een gezamenlijke sessie, heeft men de mogelijkheid om één op één begeleid te worden. Bij veel animo kunnen de sessies uitgebreid worden per doelgroep en per thema. Niet alleen particulieren, maar ook zorgverleners die daartoe behoefte voelen zijn van harte welkom.

Share This
×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?