LuisterVerbond

ONLINE JE HART LUCHTEN

HET LUISTERVERBOND IS VANAF 1 JUNI MET ONLINE SESSIES GESTOPT WEGENS TE WEINING ANIMO. HET LUISTERVERBOND BLIJFT ECHTER WEL BESTAAN EN ZAL BINNENKORT EEN BERICHT UITSTUREN IN WELKE VORM. MOCHT IEMAND BEHOEFTE HEBBEN AAN EEN LUISTEREND OOR, KAN MEN UITERAARD ALTIJD CONTACT OPNEMEN VIA DEZE PAGINA.

Het LuisterVerbond is een groep van ‘beroepsluisteraars’
Deze groep, bestaande uit geestelijk verzorgers, stervensbegeleiders, rouw- en verliestherapeuten, verpleegkundigen, coaches en ritueelbegeleiders, bundelden hun expertise. Het LuisterVerbond is een toegankelijk platform waar je kostenloos even je hart kunt luchten of contact kunt hebben met anderen om van gedachten te wisselen. Als er meer nodig is, en dit niet binnen de expertise van Het LuisterVerbond valt, kunnen de Luisterpartners je wijzen op de centra voor levensvragen of andere vormen van begeleiding die helpend kunnen zijn.

Wat is er mogelijk?
Via online ontmoetingen of telefonisch kun je bij ons terecht, zowel individueel als in groepsverband. Een luisterplaats voor jou waar alles er mag zijn buiten je bestaande kring van dierbaren. Als je je gehoord wilt voelen, troost zoekt of connectie wilt maken. Als er een thema is waar je aandacht voor wilt of op door wilt praten. Laat het ons weten!

Verlies en Rouw
We zijn er wanneer je behoefte hebt gevoelens te delen met betrekking tot verlies en rouw in de breedste zin van het woord. Denk aan rouw om het verlies van dierbaren, gezondheid, werk, relatie, dromen, vriendschappen, toekomstplannen, veiligheid, identiteit, etc.
Hoe ga jij om met dit verlies en de bijbehorende rouw? Waar liggen jouw krachten, wat heb je nodig of wat kun je toepassen om gezonder, krachtiger en helderder uit jouw proces te komen.
Dit delen, hierover spreken met anderen maakt dat je in beweging kunt blijven of weer komen.

Verander(en)de samenleving
We zijn terecht gekomen in een op vele vlakken veranderde en nog steeds veranderende samenleving als gevolg van dit virus. De impact op ieders leven is nog niet altijd niet zo duidelijk en maakt velen kwetsbaar en onzeker. Wat doet dit met jou? Welke vragen rondom zingeving gaan er rond in jouw hoofd? Hoe ga je om met de gevolgen van quarantaine en isolatie? Hoe buig je wantrouwen en negativiteit weer om naar vertrouwen en verbinding?

Hoe het begon
Aan het begin van de coronacrisis was onze basis allereerst communiceren over de acute gevolgen van dit nieuwe virus en gelegenheid bieden je daarin gezien en gehoord te voelen. We werden, naast alle dagelijkse beperkingen, ineens directer geconfronteerd met onze sterfelijkheid en de sterfelijkheid van onze naasten. Hoe raakt het leven en sterven jou als gevolg van het coronavirus?

Hoe nu verder?
Nu we langzaam maar zeker uit de lockdown komen, vinden de Luisterpartners de samenwerking zo zinvol dat we besloten door te gaan.
We zullen op deze pagina geregeld berichten plaatsen over mogelijkheden tot gesprek, maar ook jij kunt hier in een bericht aangeven waar je behoefte aan hebt of door rechtstreeks een van onze Luisterpartners te benaderen. Je vind hen in een bestand op deze pagina en op onze website.
De ontmoetingen kunnen telefonisch of via een van de diverse video mogelijkheden plaatsvinden, die keuze is aan jou. Het LuisterVerbond beschikt over een eigen Zoomaccount waar vanuit wij o.a. door ons geïnitieerde bijeenkomsten aanbieden.

Zijn er kosten?
Deelname aan de activiteiten van het LuisterVerbond zijn kosteloos, zo ook een individueel gesprek met een van de Luisterpartners. Mocht er daarna behoefte zijn aan vervolg contact met deze Luisterpartner, dan komen jullie samen overeen hoe dit gelijkwaardig vorm kan krijgen.

Het Luisterverbond biedt een veilige bedding waar jij gehoord en gezien wordt. Via een nof in gebruik te nemen website zal je informatie kunnen vinden over deelnemende Luisterpartners. Op de website van de stichting vind je ook het online aanbod.

Wij streven ernaar mee te bewegen met de behoefte die vanuit deze in ontwikkeling zijnde samenleving ontstaat.

 

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?