Going Green

Door: Zilla van Dijk

Het was een boterhamzakje vol verlangen dat ik meenam van ons nieuwe land. Met mijn handen schepte ik droge klonten erin. Het had vele dagen niet geregend. Ik wilde een stukje toekomst alvast bij me hebben. Zodat ik het kon zien, voelen, ruiken en tot mijn verwondering ook horen. Aarde leeft. Het water dat ik even later bij de biologische kluiten goot in mijn keuken zong een opgetogen symfonie van zuiging. De aarde was zo blij als ik vrolijk was en zoog gulzig de stukjes tot een grote hoop vette klei.

Ken jij jouw bestemming of volg jij je intuïtie? Dat laatste lukt mij soms. Dan is het een film die zich moeiteloos ontvouwt tot een werkelijke droom. Dan vallen puzzelstukken vloeiend in elkaar en wordt duidelijk dat bestemming en intuïtie nauw met elkaar verbonden zijn. Rituals to Root en ons persoonlijke woonproject DuurSaam Dromen komen samen. Een (t)huis voor ons én de stichting in een bosrijke omgeving met rust, ruimte, duurzame ontwikkeling en community spirit. Deze DuurSame Droom vormt zich in Oosterwold, het buitengebied van Almere waar House of Rituals haar toekomst heeft. In 2018 zorgt Rituals to Root niet alleen voor verbinding en verdieping maar bovendien voor vergroening.

Eco logisch dromen, wie denkt dat dromen bedrog zijn, onderschat de kracht van wensen. En bestemming is eigenlijk geen plek maar een gevoel of intuïtie. Zoals een ritueel ons brengt naar een innerlijke bestemming, daar waar de betekenis van belangrijke momenten in ons werk of leven woont. Ritueelbegeleiding is als het gieten van water in droge kleiklonten, het binden tot één om er vervolgens iets nieuws van te maken en betekenis aan te geven. Als de klontjes het verleden zijn, is water de transformator en de klei het perspectief. Bij afscheid en/of inwijding van een woning helpt Rituals to Root jou met een spraakmakend eigenzinnig ritueel. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Voor ons staat het huisje van klei voorlopig symbool voor het verlangen naar het nieuwe wonen.

 / ritualstoroot

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?