Voor begeleiders bij sterven, uitvaarten en rouw en belangstellende stervelingen

Wanneer: regelmatig van 13:30 tot 16:30 uur | zie AGENDA
Waar: Windekind, Frederik van Eedenweg 38, 1349 CN Almere
Kosten: € 25,=

AANMELDEN

BELICHT JE EIGEN (ON)STERFELIJKHEID, JUIST NU
Hoe voed, verdiep en verbreed jij jezelf om in open verbinding te kunnen zijn met de ander? Thema`s die jij als professional en vrijwilliger in begeleiding bij sterven, uitvaarten en rouw zou mogen onderhouden. Je komt regelmatig in aanraking met mensen voor wie afscheid en sterven op dat moment hét thema van hun leven is. Dat vraagt een compassievolle en open houding. Uit de kist is een verdieping op een deel van de dagworkshop Liefdevol Levenseinde. 

Ik nodig uit om te bezinnen op je eigen (on)sterfelijkheid. Wat “weet” je al en waar sta je nu? Gun jezelf en ons een blik wanneer je voorzichtig de deksel van jouw kist oplicht. We ont-dekken verborgen verlangens of angsten. Er is nog veel te ervaren en onderhouden in ons bewustzijn op het onvermijdelijke.

Wist je dat bijna 90% van jouw reacties en handelingen voortkomen uit je onderbewuste zonder er erg in te hebben? Met dit gegeven zou het voor iedere sterveling belangrijk zijn meer levensinzicht te halen uit verdieping en voor professionals en vrijwilligers in het bijzonder. In mijn werk zie ik dat ook professionals moeite hebben om niet te reageren of handelen vanuit hun eigen onbewuste overtuigingen. Evenzo is dit bij mijzelf een blijvend punt van aandacht en onderhoud. Ik onderschrijft dat intervisie en bewustzijn op de eigen (on)sterfelijkheid voortdurend in ontwikkeling zijnde processen zijn.

HOE ZIET DE MIDDAG ERUIT?
In een warme en open sfeer met ruimte voor ieders levensovertuiging openen en sluiten we de middag gezamenlijk. We verstillen, verdiepen en verzachten op verschillende niveaus en gaan op verkenning in een bescheiden groep van maximaal 6 deelnemers. Je bereidt je voor door een voorwerp mee te nemen dat je tijdens jouw sterven bij je zou willen hebben en je schrijft een korte reflectie op sterven aan de hand van nog te ontvangen vragen. Wij ontmoeten elkaar met inachtneming van de RIVM aanwijzingen op dat moment.

Wat: bijeenkomst in zelfreflectie op (on)sterfelijkheid | verdieping op Liefdevol Levenseinde
Voor: begeleiders bij sterven, uitvaarten en rouw en belangstellende stervelingen
Door: Zilla van Dijk
Waar: Windekind in Almere of incompany
Info: zilla@ritualstoroot.nl

Share This
×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?