Ondersteuning van kruiden bij de laatste levensfase

Deze op Vergankelijkheidsdag 2021 uitgevoerde verdiepingsavond in kruiden bij het levenseinde is met een kleine aanpassing (naar jouw wens) zeer geschikt voor professionals en vrijwilligers rondom sterven. We staan stil, bezinnen en verdiepen in vergankelijkheid. “Vergankelijkheid, venkel en meer …” is een ontdekkingsreis door het land van kruiden, hun heilzame werking en de levenseindethema`s die ons hierin raken.

We leren, ruiken, voelen en associëren met kruiden, drinken onsterfelijkheidsthee en delen wat er in ons naar voren komt. Na afloop ontvangen deelnemers een overzicht van de kruiden en hun werkingen.

Deze workshop wordt uitgevoerd door: Alie Raatjes (Kruidenkweker/praktiker en verpleegkundige) van Kruiderij Hof van Eeden en Zilla van Dijk stervens- en ritueelbegeleider bij Stichting Rituals to Root.

Duur: van 90 tot 120 minuten
Inhoud: in afstemming aanpasbaar
Info: zilla@ritualstoroot.nl

Met ritueel uitgevoerd op 22 september 2021

 

Op woensdag 22 september was het Vergankelijkheidsdag. Het is een dag om te vieren dat alles vergankelijk is, ook dus onze verdrietige levensmomenten. En het is een dag om te stoppen, stil te staan, bezinnen en verdiepen. “Vergankelijkheid, venkel en meer …” is een ontdekkingsreis door het land van kruiden, hun heilzame werking en de levenseindethema`s die ons hierin raken.

Programma 22 september 2021
We komen samen in de Tuinkamer van Het Paradijsvogelbosje en worden klankrijk welkom geheten met livemuziek door Marien Abspoel (Filosoof, musicus en zelfbouwer). Alie Raatjes (Kruidenkweker/praktiker en verpleegkundige) van Kruiderij Hof van Eeden neemt ons vervolgens mee in de wereld van kruiden. We voelen, ruiken, associëren en leren hoe kruiden kunnen ondersteunen in de laatste levensfase. We nemen plaats in de luisterkring, drinken thee van onsterfelijkheidskruid en delen over de levenseindethema`s die zich tijdens de kruidenreis ontvouwen o.l.v. Zilla van Dijk (Stervens- en ritueelbegeleider). Bij deelname ontvang je een overzicht van de kruiden en hun werkingen in je mailbox.

Wie: voor eenieder die graag verdiept en durft stil te staan bij de eigen vergankelijkheid
Thema: “Ondersteuning van kruiden bij de laatste levensfase”
Wanneer: woensdagavond 22 september 19:30 tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:15)
Waar: De Tuinkamer, Paradijsvogelbosje, Frederik van Eedenweg 12, Almere
Parkeren: in de berm maar niet op of tegenover inritten m.u.v. de inrit van Paradijsvogelbosje
Kosten: geen, vrijwillige bijdrage is welkom
Aanmelden: verplicht i.v.m. Covid richtlijnen bij zilla@ritualstoroot.nl (max. 12 personen)

Dit initiatief is een samenwerking van organisaties aan de Frederik van Eedenweg in Almere Oosterwold:

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?