Misschien heb je ze wel eens gezien. Gekleurde Tibetaanse boeddhistische gebedsvlaggetjes bedrukt met gebeden en mantra’s opgehangen in een slinger wapperend in de wind. De mantra’s op de vlaggen die afgegeven worden aan de luchtstroom brengen vrede, compassie en wijsheid aan de ophanger en diens grote kring van dierbaren gelooft men. De vlaggen verliezen door de elementen langzaam hun boodschap die dan is opgenomen door de omgeving.

Tijdens onze open dag 3 juni bieden we jou de kans om dit eeuwenoude gebruik, verpakt in een hedendaags ritueel, zelf te doen. Jij mag jouw eigen Vlag van persoonlijke Verbinding maken onder begeleiding en hier ophangen. De verbinding maken met een dierbare bijvoorbeeld die je pas of lang geleden verloren hebt, om te herinneren, de naam te noemen, te eren en de blijvende verbondenheid weer te voelen. Zodat het jouw persoonlijke bericht mag afgeven aan de wind en er een lange guirlande van namen, wensen en boodschappen ontstaat in de Troosttuin tussen de fruitbomen.

Wat de bedoeling is
Voor je ligt een stuk wit katoen, als een leeg vel papier waar jij iets aan kan toevertrouwen. Wit wordt gezien als de kleur van onschuld en puurheid en wekt positieve associaties op als zuiverheid, stilte, kalmte en helderheid. Wit symboliseert een nieuw begin en dat begin mag jij, eventueel onder begeleiding, zelf vorm en inhoud geven. Of je nou iets schrijft, verft of allebei is aan jou. Wanneer je vlag klaar is, hang je die met aandacht op aan het touw tussen de fruitbomen om de boodschap door de elementen te laten opnemen.

We gebruiken duurzame materialen zoals tweedehands lakens, natuurlijk touw en bijzondere ambachtelijk gemaakte inkt van planten uit de eigen verftuin van en door Atelier De Ambachtelijk Korf in Oosterwold.

Wat: Herinneringsritueel Vlaggen van Verbinding
Waar: Huize Windekind, Frederik van Eedenweg 38, Almere Oosterwold
Dit ritueel is beschikbaar om te worden ingezet op andere plekken. Mail: zilla@ritualstoroot.nl voor meer info.

Dit ritueel was onderdeel van de vrij toegankelijke Open Dag op 3 juni vanwege het 5-Jarige Houten Jubileum van de stichting. Programma van de dag LEES MEER

 

 

 

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?