Een sfeerimpressie met foto`s HIER

Uitbundige zonneschijn, een vriendelijke bries, fluitende vogel en ritselen bladeren boden de bedding voor onze Open Dag vanwege ons Houten Jubileum op 3 juni. Als stichting in bewust leven en sterven bestaan we 5 jaar. Wij vierde dat met een officiële opening, rituelen en een interactief ervaringsverhaal over Geboren worden en sterven.

Vanaf 10 uur komen de eerste zorgzame vrijwilligers binnen, de Bedside Singers ook op de fiets om vervolgens samen in te zingen, Jos Bergman met zijn in stukken gezaagde schijven en de vrijwillige fotograaf klikt alvast kiekjes rondom Windekind in de Troosttuin. Koffie, thee en lekkers staan klaar en bezoekers druppelen binnen. Wanneer onze ere-gast Jerzy Soetekouw zich laat zien wandelen we over het Prikkelpad en verzamelen we ons op het akker.

Er is een welkom en een voorwoord waarna Jerzy indrukwekkend spreekt over het belang van verdieping en verbinding in onze samenleving, zijn eigen privéleven en refereert aan de dit jaar overleden grondlegger van Almere Oosterwold, Adri Duivesteijn. Het touw wordt doorgeknipt en de Bedside Singers Almere gaan ons voor in klank. Zij kussen het Stiltepad en de Bezinningsplek wakker. Als stoet volgen wij met voetstappen van vrede om vervolgens te worden opgevangen door Jos Bregman die ons meeneemt in de geschiedenis van de Iep en uitleg biedt aan de boombom waar wij allemaal een scherf van meenemen.

De hele dag kwamen en gingen de deelnemers, maakte ze een Vlag van Verbinding, werd er diep naar ze geluisterd en liepen ze het Stiltepad. De sfeer was open en sereen, veilig en geborgen, groots en intiem waardoor de verhalen en ervaringen konden worden gedeeld om zich te vermengen met de wind. Het verhaal van Michelle ten Berge en Claudia van Dijk over Geboren worden en sterven trok veel belangstelling en was diep rakend. In het kringgesprek na afloop werden de eigen uiteenlopende persoonlijke visies op sterven gedeeld. Er was tijd te kort en het verlangen naar een vervolg werd neergelegd bij ons. Daar willen we gehoor aan geven.

Er zijn verbindingen gelegd, diepgaande gesprekken gevoerd, wezenlijke ervaringen gedeeld en rituelen uitgevoerd. Alle bezoekers met hun eigenheid, Jerzy Soetekouw, Directeur Humanitas, de Bedside Singers met zielenzang, Jos Bregman met de boombom, de 5 vrijwilligers die liefdevol hielpen met meedragen, Michelle ten Berge en Claudia van Dijk met het hun waardevolle intense boodschap, de fotograaf Leo Bezembinder voor de beelden en Eloïne Prins Kindt voor marketing hulp.

Intens dankbaar zijn we voor iedereen die bijdroeg aan deze dag van verbinding en diep luisteren!

×

Welkom!

Klik op het icoontje om een Whats App bericht te sturen of stuur een berichtje per email aan zilla@ritualstoroot.nl.

× Kan ik je helpen?